Naši stipendisti

Dragi naši,

Izuzetna nam čast je što možemo da Vam predstavimo naše stipendiste. Nadamo se da će Vas njihovi primeri motivisati da krenete njihovim stopama i da ćete nam se uskoro pridružiti.

Jasmina Dragoljević

“Trenutno sam na doktorskim studijama, smer Računarstvo i informatika na Matematičkom fakultetu u Beogradu sa prosekom 10,00. U periodima studiranja sam primala više stipendija. Pored stipendije Ministarstva prosvete, opštinske stipendije, Fonda za mlade talente, najdraža mi je stipendija škole engleskog jezika BeoLingua. Bila mi je velika čast imati stipendiju ove škole i raditi sa ovim divnim ljudima koji su izuzetno profesionalni i maksimalno posvećeni svom radu.”

Kosta Jovanović
“Rodjen sam u Čačku 1986. ETF sam upisao u septembru 2005, a đak BeoLingue postao u oktobru 2009, da bi iste godine u decembru postao najbolji diplomac na smeru.

Nagrade: Prva nagrada na svetskom takmičenju studentskih timova u oblasti inženjerstva 2011, nagrada Univerziteta u Beogradu za najbolji studentski naučni rad 2011, nagrada Fondacije Nikola Tesla za stvaralaštvo mladih u oblasti tehnike 2012, nagrada grada Beograda za učešcće u organizaciji događaja godine za manifestaciju “Dani budućnosti: Robotika” 2013, nagrada kluba SUPERSTE za najboljeg mladog naučnika u Srbiji u oblasti prirodnih tehničkih nauka 2013.

Asistent sam na Eletrotehničkom fakultetu u Beogradu i đak BeoLingue (jer da bi robotima savršeno objasnili šta treba da rade moramo savršeno da vladamo engleskim).”

Aleksandar Vasiljković

“Trenutno sam na trećoj godini studija fizike na Univerzitetu u Kembridžu kao član Triniti koledža, gde sam prve dve godine studija završio sa najvišom ocenom. Takođe sam student Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa prosekom 10,00. Tokom srednje škole takmičio sam se iz matematike, fizike i astronomije i na međunarodnim olimpijadama sam osvojio 1 zlatnu, 3 srebrne i 3 bronzane medalje, kao i još dosta nagrada sa manjih međunarodnih takmičenja. Posedujem sertifikat CAE znanja engleskog jezika u čemu mi je dosta doprinela škola BeoLingua. Stipendista sam Ministarstva prosvete i nauke. Trenutno planiram da završim master studije fizike na Kembridžu i voleo bih potom da upišem doktorske studije. Voleo bih znanjem i iskustvom koje steknem u inostranstvu da pomognem Srbiji.

Na časovima u školi BeoLingua vlada prijatna atmosfera koja motiviše i stvara uživanje u učenju jezika. U školi sam upoznao interesantne ljude sa kojima sam ostao u kontaktu, a neretko sam posećivao školu i dolazio da se pozdravim sa profesorima. Stipendija škole BeoLingua je jedan od najboljih načina na koji je moguće nagraditi mlade i uspešne ljude. Smatram da je pomoć u usavršavanju jezika vrednija od jednokratne finansijske pomoći.”

Aneta Stojković

“Ja sam Aneta i stipendista sam BeoLingue od oktobra 2012. Studiram engleski jezik na Filološkom fakultetu i trenutno mi je prosečna ocena 9,14. U srednjoj školi sam išla na takmičenja iz srpskog (osvojila sam drugo mesto na republičkom takmičenju 2008. godine) i engleskog jezika (učestvovala sam na republičkom 2011. godine). Volela bih da predajem engleski ili da se bavim prevodilaštvom kada diplomiram. U BeoLingui sam upoznala ljude koji engleski vole isto koliko i ja i od kojih sam mnogo naučila. Profesori su ljubazni, fini i stručni, a atmosfera u školi je opuštena. Zadovoljstvo je učiti od njih.

Trenutno sam na drugoj godini osnovnih studija, a planiram da upišem master, najverovatnije na Filološkom fakultetu.”

Iva Ivanović

„Moje ime je Iva Ivanović. Kao student Fakulteta organizacionih nauka postala sam stipendista škole engleskog jezika BeoLingua. 2010. godine sam završila Master studije na smeru Upravljanje projektima i investicijama sa prosečnom ocenom 9,43. Znanje engleskog jezika koje sam stekla u BeoLingui mi je dodatno pomoglo da studije završim što uspešnije. Tokom studiranja učestvovala sam na Case Study Show-u koje se organizuje na Fakultetu organizacionih nauka gde je znanje engleskog jezika jedna od važnih stavki ka ulasku u poslovni svet. Kao kruna učenja u BeoLingui je položen CAE ispit koji mi daje motiv za još veće napredovanje u karijeri. Trenutno sam zaposlena kao organizatorka informativnog programa na Prvoj srpskoj televiziji. Engleski jezik koristim u svakodnevnoj komunikaciji tako da mi je stipendija u školi BeoLingua podigla samopouzdanje i omogućila da bez ikakvih problema obavljam poslove sa stranim klijentima. Planiram da konstantno napredujem i stičem iskustva iz oblasti menadžmenta gde će mi engleski jezik biti neophodan.

Kao stipendista sam jako zadovoljna načinom rada u školi BeoLingua gde se na profesionalan i što jednostavniji način zaposleni u školi trude da prenesu znanje. Što im i uspeva!”

Jelena Jevtić

“Trenutno sam na master studijama na Univerzitetu Singidunum, na smeru za turizam. Osnovne akademske studije sam završila takodje na Univerzitetu Singidunum kao stipendista sve četiri godine sa prosečnom ocenom 9,94. Planiram da nastavim svoje školovanje van Srbije, po mogucnosti u Londonu gde cu moći da dobijem sva potrebna znanja, kao i da pokupim British accent koji toliko volim.

Već nekoliko godina sam stipendista BeoLingue i presrećna sam zbog toga. Nastavnici mi svakim danom pokazuju da uvek ima još nesto novo što mogu da naučim, a napredak se itekako vidi! S BeoLinguom do Londona :)”

Božidar Dimić

“Moje ime je Božidar Dimić, imam 22 godine i student sam druge, a od oktobra 2013. treće godine pedagogije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Već oko sedam godina sam aktivan u nevladinom sektoru i volontirao sam u više organizacija i projekata gde sam stekao mnoga zanimljiva i praktična znanja i iskustva. Smatram da je aktivno učešće u društvu i zajednici jako bitno i da mi, kao pojedinci, možemo da uradimo mnogo, ali ako nas ima više aktivnih zajedno možemo da preokrenemo stvari i napravimo nešto što stvarno funkcioniše. U nekoj bližoj budućnosti bih voleo da završim master studije u inostranstvu, a potom ko zna, gde me put povede! 🙂 Pored vaspitanja i obrazovanja, zanimaju me zanimljive knjige, kompjuteri, grafički dizajn, nove tehnologije, jezici, politika, film, igrice…

Što se škole BeoLingua tiče, malo je reći da sam izuzetno zadovoljan i školom i stipendijom. Nekad sam mislio da je moj engleski tečan i da imam dovoljno znanja, ali sam tek ovde shvatio da nisam bio u pravu i da mi je stipendija koju sam dobio i više nego korisna i potrebna. Načini i metode rada na časovima, male grupe, komunikacija na času i stručnost nastavnika su na najvišem nivou i bez pogovora bih svakom preporučio školu BeoLingua. Moram dodati i da su nastavnici jako profesionalni, pozitivni i harizmatični, što doprinosi stvaranju pozitivne atmosfere na časovima, a samim tim i procesu učenja! :)”


Jelena Papić

“III sam godina Pravnog fakulteta sa prosekom 9,47. Po završetku osnovnih studija nameravam da nastavim sa stručnim usavršavanjem u oblasti međunarodnog prava. Diplomatiju vidim kao veliki izazov i svoj budući poziv.

Odlazak na časove u BeoLingu nikada nisam doživljavala kao obavezu već kao zadovoljstvo. Izuzetno prijatan i kvalitetan kadar ove škole preko zanimljivo koncipiranih časova omogućuje brzo i lako učenje jezika.”

Maja Radivojša

Obrazovanje: Studentkinja druge godine doktorskih studija farmacije na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani; uža naučna oblast istraživanja: razvoj naprednih dostavnih sistema za lekovite supstance; prosek: 9,33; dosadašnja naučna dostignuća: objavljen rad iz oblasti doktorskog istraživanja u međunarodno priznatom naučnom časopisu, drugi rad u fazi priprema za objavljivanje; aktivno učešće na nekoliko stručnih kongresa. Osnovno obrazovanje: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu; stečeno zvanje: diplomirani farmaceut; prosečna ocena: 9,45; učešće u naučno-istraživačkim radovima iz farmakologije, analitike lekova i farmaceutske tehnologije u toku studija.

Stipendije: Stipendistkinja Fonda za mlade talente Republike Srbije, Fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka Republike Srbije, specijalizovane škole engleskog jezika Beolingua; stipendistkinja Javnog sklada Republike Slovenije (AdFutura) i Fonda za mlade talente Republike Srbije (Dositeja).

Planovi: Nastavak intenzivnog rada na doktorskoj disertaciji, a potom dalje usavršavanje u naučnoj sferi u okviru razvojnih centara većih kompanija; naučnih instituta; na akademiji; briga o zdravlju i unapređenju zdravlja ljudi, pronalaženje rešenja za što jednostavnije i efikasnije lečenje bolesti; sticanje poslovnih i menadžerskih veština.

O BeoLingui:

“Izuzetan je osećaj kada vidite da neko vaš trud i zalaganje tokom niza godina prepozna i poštuje, a potom reši da vas za to i nagradi. Upravo to je učinila specijalizovana škola engleskog jezika Beolingua omogućivši mi besplatno usavršanje engleskog jezika u okviru svojih tečajeva. Znanje engleskog jezika pridobljeno u Beolingui mi u svakodnevnom životu veoma koristi, a poslednjih godina mi posebno znači budući da se intenzivno bavim naučnim radom. Uz prelepo druzenje, divnu atmosferu, i naravno podsticajan i odgovoran rad na časovima, stekla sam sigurnost u komunikaciji, oslobodila se i propričala bez zadrške. Hvala vam.”

Mirko Topalović

Završio medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 2011. godine. Tokom studija bio nagrađivan od strane Univerziteta u Beogradu za najbolji studentski naučno-istraživački rad u oblasti biomedicinskih nauka u 2009. godini i od strane Medicinskog fakulteta kao najbolji student na III godini studija. Učestvovao u programima razmzene studenata kada je imao prilike da boravi u Nemačkoj (UKE Hamburg) i Portugalu (Lisabon, bolnica Sveta Marija). Kao predsednik Studentskog parlamenta predstavljao studente medicine tokom jedne godine studija.

Nakon studija pokazao interesovanje za kardiologiju. Od 2011. zaposlen na medicinskom fakultetu kao saradnik u nauci na projektu “Akutni koronarni sindrom”. Počeo praksu na Odeljenju za urođene srčane mane u odraslih, KCS gde je imao priliku da se upozna i sarađuje sa stručnjacima iz oblasti urođenih srčanih mana na UDK u Tiršovoj gde sada i radi na odeljenju Kardiologije. Student je specijalističkih akademskih studija na Medicinskom fakultetu na modulu Kardiologija.

Nina Mihaljinac

Studentkinja II godine doktorskih studija Teorija umetnosti i medija, sa prosečnom ocenom 10,00. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti (prosek ocena 9,8), gde sada drži vežbe iz menadžmenta u kulturi. Takođe predaje na Fakultetu likovnih umetnosti, na predmetu menadžment umetnosti. Pored stručnih radova, objavila je knjigu Osnovni pojmovi galerijskog menadžmenta, i učestvovala je u mnogim domaćim i inostranim projektima u kulturi u saradnji sa Ministarstvom kulture Republike Srbije, Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka, Evropskom komisijom, Univerzitetom Harvard, Fakultetom dramskih umetnosti i brojnim nevladinim organizacijama. Ninin plan je da doktorira u što kraćem roku, da nastavi s radom sa studentima i istraživanjima u oblasti savremenih vizuelnih umetnosti, menadžmenta u kulturi i kulturne politike. Bila je stipendista Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda, Eurobanke, a sada je stipendista Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvitka.

“Stipendiju škole BeoLingua za pohađanje kursa naprednog engleskog dobila sam tokom osnovnih studija. Taj doprinos je posebno važan budući da sada učestvujem u međunarodnim konferencijama, čitam stručnu literaturu na engleskom i prevodim svoje tekstove. Nekoliko je ključnih faktora za profesionalni razvoj pojedinaca, a među njima su: podrška okruženja i – znanje engleskog jezika! BeoLinguina stipendija pruža oba.”

Zorana Marković

“Rođena sam 1987. godine. Završila sam Arhitektonski fakultet u Beogradu sa zvanjem Master of Architecture 2011. godine. Dobila sam Nagrada Salona arhitekture 2012. godine u kategoriji Arhitektonski projekat. Bila sam stipendista Republike Srbije tokom školovanja, a trenutno radim u Beogradu. Pet godina od sada planiram da budem u Lisabonu. Nastavak školovanja planiram nakon tridesete, u formi Doktorskih studija na nekom od evropskih Univerziteta. Prosek tokom studija mi je bio 9.27, a diplomirala sam sa ocenom 10.

Veliko hvala školi i profesorki Ani na prilici koju su mi dali. Upoznala sam dosta zanimljivih ljudi, u super ambijentu. Program je odličan, na časovima smo razrešili dosta jezičkih nedoumica, pravi mali anglosaksonski svet iza vrata škole BeoLingua :)”

Bojana Matejić

“Završila sam rad na doktorskoj disertaciji “Emancipacijske prakse u savremenoj umetnosti (problem ljudske emancipacije i estetički antihumanizam)” na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i bavim se marksističkom teorijom umetnosti i estetikom, teorijskom psihoanalizom u polju teorije umetnosti i estetike, savremenom američkom teorijom umetnosti i teorijom medija. Autorka sam više naučnih članaka i monografskih publikacija iz oblasti estetike i teorije umetnosti. Objavljivala sam naučne članke i publikacije u naučnom časopisima “Život umjetnosti”, “Art+Media: Časopis za teoriju umetnosti i medija”, gostovala na Trećem programu Radio Beograda u emisiji “Istorija umetnosti u Srbiji XX veka”, itd. Izlagala sam svoje naučne radove na brojnim međunarodnim konferencijama, skupovima i estetičkim kongresima u Evropi, Gruziji i Kini.

Planiram da nastavim postdoktorsko istraživanje u inostranstvu. Tokom studija bila sam stipendistkinja Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Fondacije “Dr Zoran Đinđić”, EFG stipendije za najuspešnije apsolvente.

Stipendija usavršavanja engleskog jezika u BeoLingui zauzima među ovim stipendijama posebno mesto. Pored engleskog jezika koji najčešće koristim, govorim nemački (viši srednji nivo) i francuski (početni).

Profesionalnost, ozbiljnost u pristupu izvođenja nastave, ljubaznost i prijatna radna atmosfera jesu karakteristike koje posebno izdvajaju školu BeoLingua.”